Medische micro­needling

Bij (medische) microneedling wordt er gewerkt met zeer kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Zo creëren we kleine microkanaaltjes in de huid. Op deze manier wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd waardoor de huid nieuw collageen en elastine aanmaakt. Zo wordt de huid steviger en voller, en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Microneedling behandeling
laserontharing

Medisch gediplomeerde experte

Behandeling met resultaat

De beste apparatuur

Laser hair removal by dana

Wat kan er behandeld worden met Microneedling?

Huidveroudering, Hyperpigmentatie, Acne (littekens & restacne), Rosacea, Vergrote poriën, Striae, Alopecia

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De behandeling telt 6 kuren, met een interval van 2 weken tot 6 weken

Hoe lang duurt het herstel?

Direct na de behandeling zal de huid er, afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling, wat roder uitzien en warm of prikkelend aanvoelen. Dit gevoel neemt na enkele uren af. De behandeling kent een korte herstelperiode. De huid staat na de behandeling nog 24 uur open.

Verloop van de Microneedling

  1. Energizing of Purifying Cleanser
  2. Bamboo hydratonic
  3. Degreasing solution
  4. Liposomatische peels
  5. Mesotherapie
  6. Dexanyl
  7. Peel Off Masker
  8. Sun Protection Cream

 

De microneedling behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid volledig schoongemaakt. De steriele naaldjes worden slechts één behandeling gebruikt. Daarna wordt de huid ontsmet en kan de microneedling sessie beginnen. De huidtherapeut kiest een serum uit welke op de huid wordt aangebracht zodat de pen vlot over de huid glijdt.

De diepte van de naald verschilt van 0,25 mm tot 2,5 mm diep. Dit kan per gebied ingesteld worden rekening houdend met de huid, het huidgebied en het gewenste resultaat. De pen kan dicht langs de ogen, de mond en in de neusvleugels gebruikt worden. Het is ook mogelijk om alleen het aangedane gebied te behandelen. De behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden. Het voelt soms schurend, branderig en vaak warm aan.

Na de microneedling behandeling

De huid zal rood zijn en wat warm aanvoelen. Dit kan tot 24u aanhouden. Het is niet aangeraden om producten met alcohol of parfum te gebruiken voor de komende 48 uur. Ook wordt afgeraden om de eerste 2 dagen naar een sauna te gaan, intensief te sporten of naar het zwembad te gaan.

In enkele gevallen kan de huid gaan schilferen, dit gebeurt tot maximaal 1 week na de behandeling.

Het resultaat van de microneedling is pas na enkele maanden echt zichtbaar omdat de behandeling lang doorwerkt in de huid. De behandeling wordt gemiddeld 5 keer uitgevoerd met een interval van 3 tot 6 weken.

Werkt tegen acne, vermindert en reguleert de talgproductie. Verwijdert dode huidcellen en bacteriën. Activeert bovendien de productie van nieuw collageen en elastine en herstelt daardoor atrofische littekens of putjes veroorzaakt door acne. Geeft de huid weer een gezond uiterlijk en gezonde tint.

Microneedling by Dana

Voor de medische microneedling gebruiken we de Neopen van ToskaniMED, het medische merk van het pharmaceutisch labarotorium Toskani. Met meer de 36 jaar ervaring op het gebied van cosmetische geneeskunde en partners in meer dan 70 landen, zijn ze gespecialiseerd in medische en cosmetische producten uitsluitend ontworpen voor medisch-esthetische behandelingen.

De Neopen heeft een revolutionair ontwerp met 16 naalden van chirurgische kwaliteit,  en een ingebouwde RFID-naaldcartridge voor automatische kalibratie. Bovendien creëert de Neopen 1.920 kanalen per seconde, dat is 104% sneller ten opzichte van andere microneedling toestellen.

Surprise! Looks by Dana Cadeaubon

Share
the
Look

Cadeautip voor elke gelegenheid. Geef ons een seintje en wij maken de cadeaubon op voorhand voor u klaar

Looks by Dana

Lommelsesteenweg 308
3970 Leopoldsburg

Vragen?